Erzurum, ispir, Elmalı köyü, çoruh, dut, elma, pekmez, şeker fasulyesi, lobiya, kilens, mağaralar, turist,Rafting, bahçe, patates, facebook
Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

ERZURUM - İSPİRERZURUM - İSPİR
ELMALIELMALI
MAHALLESİMAHALLESİ
wwwwww
.kilens..kilens.
comcom

Kaydol
E-Bülten E-Bülten

EtkinlikEtkinlik Kayıt Formu Kayıt FormuEtkinliklere kaydolmak için tıklayınız
SohbetSohbet Bölümü BölümüDolu dolu ve hoşça vakit geçirmek için
DavetDavet Bölümü BölümüTanıdıklarınızı çağırın sitemizi canlandırın
İletişimİletişim Formu Formufeti25@gmail.com


TÜRK MİLLİYETCİLİĞİ NEDİR ?

TÜRK MİLLİYETCİLİĞİ NEDİR ?


defa gösterilmiştir

Türk Milliyetçiliği Nedir ?

Türk sosyologu Ziya Gökalp'in Türk milliyetçiligi hakkındaki görüşü şöyle:"Türkçülük Türk Milletini yükseltmek demektir."
Millet, kültürel bütünlük içindeki toplumdur. Veya dini ,dili , töresi , ahlakı , sanatı ,müziği, edebiyatı aynı olan ve aynı kökten gelen insan topluluğudur.Millet coğrafi yada siyasi bir zümre değildir nitekim cografi olrak bir İran,İsviçre,Belçika,Britanya millitetinden soz etmek mümkün değildir çünkü İranda Farisi ve Türkten ibaret iki millet,İsviçre'de Alman.Fransız ve Italyan'dan ibaret olmak üzere üç millet,Belçikada aslen Fransız olan Valonlarla aslen Flamanlar mevcuttur.Büyük Britanya Adalari'nda ise Anglo Sakson,Iskoçyalı,Galli,Irlandalı namlarıyla dört millet vardır.Bu cemiyetlerin lisanları ve harsları birbirinden ayrı olduğu için bu oluşuma millet adını vermek doğru değildir.
Milliyetçilikse bir milletin daha önce belirtilen manevi unsurlarını benimseyip o milletin varlığını koruyup gözetmek ve o milleti yükseltmek için çalışan kimsedir.

Peki neden Milliyetçilik??

Dünya bir çarpışma alanıdır.Allah, dünayayı bir çarpışma düzeni içinde yaratmış,yaratılanlar bir çarpışma düzeni içinde yaşayıp bugüne gelmiştir.
Bunun neden niçin böyle oldugu hakkındaki yüksek felsefi düsünceleri bir yana bırakip gerçeği oldugu gibi kabul edersek,çarpışmaya hazır bulunmanın en hayati prensip oldugu sonucuna kendiliginden varırız.
Kızıl Elma Ülküsüne "tehlikeli maceracılık" diyenler yahudilere bakıp düşünmelidirler.Yahudiler 2000 yıl önce kaybettikleri vatanlarını yeniden ele geçirmek ve yanlız kitaplarda kalmış olan ibrani dilini diriltip bir konusma dili haline getirmek uğrundaki çalışmaları ile dünayaya örnek olmuşlardır.
İşte bu ülkü sahibi olmanın verdiği manevi güçle korkaklığı atasözü haline gelen bu millet milli ülküsünden aldığı güçle herhangi bir millet kadar cesaretle çarpışıyor.Milli kahramanalar yetiştiriyor ve bu milli kahramanlar ölüme mahkum edildikeri halde ve af dileseler bağışlanacakları halde ingiltereden af dilemeyerek milletlerine şeref verme suretiyle ölüyor.Bu miili ülkü sayesinde Flisitindeki bir avuç Yahudi yanlız Araplarla degil,koca İngiltere ile savaşı göze alıyor.
1945 Güvenlik Konseyi seçimleri göstermiştirki kimseden birsey istememek,herkesle hoş geçinmek ittifaklar yapmak bir millete itibar sağlamıyor. Nitekim, daha sonra Türkiye herkesle dost geçinmedigi, Kore savaşına katıldığı ve Kıbrıs yüzünden müttfefiki Yunanistan ile çatıştığı halde,itibarı eskisine göre çok yükselmiş ve 1960 ile 1963'te iki kere Güvenlik Konseyine seçilmiştir.
Kızıl Elma Türk Milletinin manevi besinidir. Açlar yiyecek bulamadıkları zaman nasil faydasız zararlı hatta zehirli besinleri yerlerse,Türk Milleti de "Kızıl Elma" kendisine yasak edildiği icin Marksizm ,kapitalizm.kozmopolitizm gibi zararlı fikirlere el uztıyor.
Fakat artık bu devir kapanmıştır. Gittikçe uyanan milli şuur karşısında gafiller ve hainler, Türk Milleti'ni daha çok aldatamayacaktır.Kızıl Elma yolunu kapatamayacaklardır.

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3047

© 2002 kilens.com
Elmalı Köyü Web Portalı http://www.kilens.com

Tam Ekran