Erzurum, ispir, Elmalı köyü, çoruh, dut, elma, pekmez, şeker fasulyesi, lobiya, kilens, mağaralar, turist,Rafting, bahçe, patates, facebook
Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

ERZURUM - İSPİRERZURUM - İSPİR
ELMALIELMALI
MAHALLESİMAHALLESİ
wwwwww
.kilens..kilens.
comcom

Kaydol
E-Bülten E-Bülten

EtkinlikEtkinlik Kayıt Formu Kayıt FormuEtkinliklere kaydolmak için tıklayınız
SohbetSohbet Bölümü BölümüDolu dolu ve hoşça vakit geçirmek için
DavetDavet Bölümü BölümüTanıdıklarınızı çağırın sitemizi canlandırın
İletişimİletişim Formu Formufeti25@gmail.com


NİÇİN TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜ ?

NİÇİN TÜRK İSLAM ÜLKÜSÜ ?


defa gösterilmiştir

Niçin Türk İslam Ülküsü ?

Neden, şu veya bu ad altında toplanmayıdeğil de "Türk-İslam Ülküsü" ne bağlanmayı savunuyoruz? Biz iddiaediyoruz ki, "Emperyalizm", Türk ve İslam dünyasını yutmak için en az ikiasırdan beri korkunç bir tertibin içindedir. Bir taraftan kültür emperyalizmi ile"vatan çocuklarını" din ve milliyetine yabancılaştırarak kendi emellerinehizmet edecek kadrolar hazırlamakta, diğer taraftan din ve milliyet duygularını,herşeye rağmen terk etmeyen çocuklarımızı da birbirine düşürmeyi planlamaktadır.

Bugün yeryüzünde iki somürgeci"blok" vardır. Bunlardan biri kara renkli "kapitalist emperyalizm"diğeri ise bütün fraksiyonu ile "kızıl emperyalizm". Birincisi "çokuluslu şirketlerin" paravanasında, "az gelişmiş veya gelişmekte olanhalklara yardım etmek, özgürlük ve uygarlık götürmek" maskesi altında,ikincisi de "ezilen, sömürülen halklara bağımsızlık, özgürlük ve adaletgötürmek" maskesi altında, "sınıfsal savaş" sloganı ile "içsavaşlar" çıkartmakta ve "dünya proleterlerinin dayanışması" adıaltında işgalini gerçekleştirmektedir.

Gerçekten de yer yüzünde ezilen vesömürülen bir de "üçüncü dünya" vardır. Bu dünya, daha çok Asyalı,Afrikalı irili ufaklı devletlere ve devletçiklere, beyliklere, emirliklere,federasyonlara bolünmüş milletlerden ibarettir. Esef edelim ki, bu insanların sayısıbirbuçuk milyardan daha fazladır. İşin ızdırap veren diğer bir yanı da, bunüfusun çoğunluğunu müslümanlar teşkil etmektedir. Bunun yanında çok acı birgerçeği daha belirtelim ki, bu ezilen ve sömürülen müslümanlar arasında TürkMilleti'nin çok önemli bir bölümü bulunmaktadır.

1970 Yılında yapılan bir araştırmayagöre, yabancı boyunduruğunda tam bir sömürge hayatı yaşayan Türk nüfusununsayısı, Türkiye'mizde bulunan genel nüfusumuzun tam iki katıdır.

Emperyalist güçler, fırsat buldukları zamanzorla, bulamadıkları zamanlar ise hile ile İslam ve Türk dünyasını ele geçirmiş,zenginliklerini yağmalamış, din ve milliyet duygu ve değerlerini tahrip etmiş,direnenleri lekeleme ve imha yoluna gitmiş, kendine uygun kadrolar yetiştirmiş, bumilletlerin uyanış, diriliş hamlelerini, milli eğitim ve kalkınma planlarınıbaltalamış ve bu ülkeleri, "ebedi sömürge" statüsüne mahkum etmek içinelinden geleni esirgememiştir.

Emperyalist güçler, korkunç bir kültüremperyalizmi programı ile millet çocuklarını milli tarihlerine, milli ve mukaddeskültür değerlerine, milli ülkülerine, milli menfaatlerine, hatta motif vesembollerine düşman etmekle kalmazlar, kendi değerlerini "bir uygarlık veilericilik" unsuru biçiminde onların kafalarına ve vicdanlarına oturturlar.Böylece milli ve mukaddes değerlere bağlı milliyetçilerin karşısına, bu değerlereters düşen "yabancılaşmış kadrolar" çıkarırlar. Bir ülkede, değerler"ikizleşince", kadroların da ikizleşmesi ve çatışması mukadder olur.İşte düşman, bu noktada aktivitesini arttırır. Ülkenin ve milletin"parsellenmesi" için beynelminel güçleri harekete geçirir.

Ülke artık birbirinin gırtlağınasarılmaya hazır kadrolara bölünmüşse, düşman rahatlıkla at oynatabilecek vasatıbulmuş demektir.

Düşman, karşısındaki güçleriparçalayarak, onları birbirine düşürerek, kolay yutulur lokmalar durumuna sokmakister. Mesela, sanki bir insan, hem 'dindar', hem 'milliyetçi', hem 'medeniyetçi'olamazmış gibi, bu değerleri birbirine zıt proğramlar durumuna sokarak, hiç yoktan'çatışan güçler' meydana getirir. Bu oyunlarını, o kadar ustaca planlar ki,tertiplerini anlamak için bazan olayların üzerinden elli veya yüz sene geçmesigerekir. Mesela, Osmanlı Türk Devleti'nin parçalanması ve Orta-Doğu'nunsömürgeleştirilmesi için, dinimizin ve milliyetimizin düşmanları, 'din' ile'milliyetçilik' arasında zıddiyet ve düşmanlık duyguları doğurmayı planlamışolduklarını şimdi itiraf ediyorlar.

Serge Hutin adlı bir Fransız masonununyazdığı 'Les Francs-Maçons' kitabının 127.nci sayfasında okuduğumuza göre İslamdünyasında masonlar Cemaleddin-i Afgani ve Muhammed Abduh gibi 'din politikacılarını'localarına kaydederek onların eliyle 'Dini, milli yapılara göre reforme ederek'alemşumul İslam dinini bozmak, öte yandan Müslüman Kardeşler (Freres Musulmans)hareketi ile de 'İslam'da milliyetçilik yoktur' propagandası ile milletleri çökertmekve bu suretle -çok kahpece bir planlar- birbirine zıt 'İslamcı' ve 'Milliyetçi' sun'idüşman kamplar doğurmak istemişlerdir.

Emperyalizm, bizim dünyamızda bu'paradoks'tan çok istifade ettiğini ayrıca yazmaktadır. Dinimizin ve milliyetimizindüşmanları, din ve milliyet gibi iki mukaddes varlığımızı, birbirine düşmangöstermek oyunundan kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor.

O halde, Türk Milliyetçisine düşen iş,bütün varlığı ile bu oyunu, herşeyden önce kendi yurdunda bozmak olmalıdır. Buülkede, sun'i olarak birbirine düşman 'güya Türkçü' ve 'güya İslamcı' cephelermeydana getirmek isteyen hain ve kahpe oyunların karşısına, bir Müslüman-Türkolarak ve tarihine yaraşır bir biçimde çıkmalıdır.

Bunun için, Türk-İslam kültürüne,Türk-İslam medeniyetine, Türk-İslam ülküsüne bağlı, Türklük şuur ve vakarına,İslam iman, aşk, ahlak ve aksiyonuna sahip, Türklüğü bedeni, İslamiyeti ruhu bilen,milletini teknolojik hamlelerle dünyanın bir numaralı devleti yapmak özlemi ileçırpınan, Dünya Türklüğünün, İslam dünyasının ve bütün mazlum milletlerinümidi olmaya namzet bir gençlik yetiştirmekten başka çaremiz yoktur.

Din ve milliyet, zıt değerler değildir. Bu sebepten, 'sentez', tez ile anti-tezarasında söz konusu olacağına göre, yıllardan beri kullandığımız 'Türk-İslamsentezi' yerine, 'Türk-İslam Ülküsü' sözü daha uygun olur düşüncesi ile kitabımızın adını, 'TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜ' olarak seçtik. Bunu ısrarlakullanacağız.

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,2969

© 2002 kilens.com
Elmalı Köyü Web Portalı http://www.kilens.com

Tam Ekran